BURSA / GEMLİK - Gemlik Hisar Anadolu Lisesi

15 Nisan 2024 tarihinden itibaren geçermli olacak ders programı.pdf

Rapor veya izin belgesi  olmayan telafi sınavclarına giremez.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma töreni okulumuz tarafından coşku ile kutlandı. Bizi ortak bir dilde ve ortak bir kalpte buluşturan, Mehmet Akif Ersoy tarafından Türk milletine armağan edilmiş bu kıymetli eserin Millet Meclisi tarafından oy çokluğu ile milli marş olarak kabul edilmesini, ve bu şiiri -şüphesiz ki ilahi bir ilhamla- yazan sanat dehası Mehmet Akif Ersoy'u tekrar yad ettik. Çocuklarımız, gençlerimize sahip olduğumuz bu kıymetli değerlerimizi, coşkulu bir programla tekrar hatırlattık.

Akif'in de o şiir milletin malıdır diyerek Safahat'ına almadığı bu marşı Allah bir daha yazdirmasin, bu ay yıldızlı şanlı  bayrak sonsuza kadar göklerde dalgalansin.

Ock

Millî Eğitim Bakanlığınca, resmî ve özel örgün eğitim kurumlarında sosyal sorumluluk programı kapsamında yürütülecek faaliyetlere katılacak öğrenci, öğretmen, okul yöneticileri, gönüllü veli ve diğer paydaşların görev, yetki ve sorumlulukları; uygulamaya yönelik süreç ile öğrencilerin gönüllü olarak katılacakları kurslara ilişkin ilke, usul ve esasların yer aldığı "Millî Eğitim Bakanlığı Sosyal Sorumluluk Programı ve Hayat Boyu Öğrenme/Sertifikasyon Uygulama Yönergesi" hazırlandı.

Ock

Gemlik Hisar Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencileri Milli Eğitim’in Dönem Sonu Etkinlik Haftası kapsamında Meslek Yüksekokulunu ziyaret etti. Ziyarete katılan öğrencilere öncelikle okulunun seminer salonunda Bursa Uludağ Üniversitesi ile ilgili genel sonrasında ise Meslek Yüksekokulumuz Programları, program kazanımları ve iş olanakları, sektör işbirlikleri, düzenlenen etkinlikler gibi konularda bilgiler verildi. Öğrenciler de hazırlandıkları üniversite sınavı, puanlamalar, iş hayatından beklentileri, üniversite hayatından beklentileri, barınma ve burs imkânları gibi konularda sorularını yönelttiler. Daha sonra okulunun derslik, laboratuvar ile sosyal ve sportif mekanlar ile yurtlar bölgesi gezilerek ziyaret tamamlandı.

Ock

Okulumuz şampiyon öğrencisi Eda naz topalsalihoğlu liselerarası judo genç kızlar turnuvasında 48 kiloda Türkiye 3. sü olarak başarılarına bir yenisini daha ekledi. Öğrencimizi, Beden Eğitimi ogretmenlerimizi ve antrenörümüzü tebrik ederiz.

Gemlik Hisar Anadolu Lisesinde Son Hafta Etkinliklerle Geçti

Milli Eğitim Bakanlığınca bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli, eğitici ve öğretici bir hafta geçirmeleri amacıyla düzenlenen "Dönem Sonu Faaliyet Haftası", Gemlik Hisar Anadolu Lisesinde de dolu dolu geçti.

Öğrencilerin sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarını sağlamanın amaçlandığı son haftada 15 ten fazla faaliyet gerçekleştirildi.

Gemlik Hisar Anadolu Lisesinde öğretmenlerin rehberliğinde gerçekleşen

Tuğan Büyükbaşaran :Şehitlerimize Saygı Duruşu,

Ayşe Zengin- Özge Can Durdu: Sokak Oyunları Şenliği,

Aytürk Aksakal : Dil Alanı Tanıtım Semineri,

Emine Arabacı- Kermes,

Emre Çelik: Satranç,

Engin Sayar- Yılmaz Kılıç:Dart Turnuvası,

Fatma Alkan: Hitabet Oyunları,

Gönül Yılmaz Üniversite Tanıtım Gezisi,

Levent Fındıklı: Bilgi Yarışması,

Özge Can Durdu: Oryantiring,

Özge Can Durdu: Buz Pisti Gezisi,

Öznur Türk: Müzik Dinletisi,

Şuayb Serdaroğlu :Cumalıkızık Köyü Gezisi,

Tuğan BüyükBaşaran : Masa Tenisi,

Tuğan BüyükBaşaran-Yılmaz Kılıç: Çevre Temizliği,

Turgay Çağlar: Sabah Namazı Buluşması,

Zehra Emel Özdemir :  Scrabble Turnuvasıyla

öğrencilerin dil bilgisel ve hitabet yeteneklerini geliştirmesi, yeteneklerini sergileme fırsatı bulması, paylaşmanın önemini kavraması, takım çalışmasının başarıdaki rolünü öğrenmesi, bilim aktiviteleriyle yeni deneyimler yaşaması, keyifli vakit geçirmesi ve bunlarla beraber okulun sadece akademik başarı için değil, sosyal gelişim için de bir fırsat olduğunu yaşayarak görmeleri hedeflendi.

Ock

Emine Arabacı ve Zehra Emel Özdemir öğretmenlerimizin 11 G sınıfıyla birlikte düzenledikleri kermes  için öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

Pençe-Kilit Harekât bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan bölücü

terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada kahraman evlatlarımızın şehit düşmesi milletimizin

tüm fertlerini olduğu gibi Millî Eğitim Bakanlığı camiası olarak bizleri de derin bir acı ve üzüntüye

boğmuştur.

Bu sebeple; vatanımız uğrunda can veren aziz şühedamız ve bu menfur olayda hayatını kaybeden

şehitlerimizi anmak, aziz şehitlerimize minnettarlığımızı ifade etmek amacıyla  okulumuzda15 Ocak 2024 tarihinde

bayrak törenlerinde 1(bir) dakikalık saygı duruşunda bulunduk.